Hilang motivasi kerja langsung takde mood?

Korang pernah hilang motivasi? Rasa tak mampu nak buat pape?

Nak makan takde mood
Nak tengok tv takde mood
Nak keluar rumah takde mood
Senang certia, takde rasa nak buat apap pun. Even nak berjaya dah tak sanggup.

Korang tahu tak, kekurangan motivasi ni sebenarnya berkait rapat dengan aktiviti neurotransmitter dalam otak?

Jangan tak tau, keperluan nutrisi untuk aktiviti ini. Kalau utk kanak2 sangat penting untuk sel otak berhubung, orang dewasa lagilah penting.....

Dalam otak kita ada neurotransmitter, yaitu bahan kimia dalam otak yang kerjanya hantar infomasi ke dalam sel saraf kita.

Neurotransmitter ni macam posmen. Sebijik macam abam posmen kita tu. Penting dorang ni. Apa jadi kalau posmen tak bekerja? Surat atau parcel tak sampai kan

Orang positif - neurotransmitter bagus - posmen kerja dgn efisen, semua surat sampai

Orang negatif - neurotransmitter tak bagus - surat tak sampai lah, salah alamat lah... Sebab tu kadang2 orang cakap lain tapi orang negatif terus fikir lain.

Orang gila - neurotransmitter tak balance - posmen blur.

So camana nak banyakkan aktiviti neurotransmitter otak ni?

Ambillah makanan yang menyumbang kepada aktiviti2 neurotransmitter otak. Nak pastikan mesej2 sampai dengan jelas kat sel saraf

1)ESP
ESP juga mengandungi asid amino yang penting iaitu asid amino tyrosine merangsang pengeluaran neurotransmitter jenis norepinephrine & dopamine yg penting utk fokus, clarity serta alert...
Orang yang bermotivasi selalunya berfokus tinggi

2)Lecithin
Lecithin - membina neurotransmitter yang bertanggungjawab untuk menghantar mesej kepada sistem saraf. Takde neurotransmitter ni alamatnya takdela penghantaran mesej. Agak2, apa berlaku bila surat tak sampai2?
Takkan berlaku pape tindakan.

3)Performance Drink
PD - memastikan kelancaran perjalanan neurotransmitter. Dalam performance drink terdapat ion sodium dan potassium yang diperlukan oleh badan untuk fungsi saraf. Sodium ini diperlukan untuk mengunci mesej yang dihantar. Kekurangan sodium boleh menyebabkan mesej terlepas ke tempat lain. Surat korang sampai tempat lain, pun buat takde tindakan berlaku.

4)B complex
BComplex - mencantikkan neurotransmitter yang terhasil yang dibina oleh lecithin tadi.
Fungsi vitamin b termasuklah
B-5 dan B-6 membantu dalam penghasilan neurotransmitter
B-9 dan B-12 membantu otak balancekan jumlah neurotransmitter dalam tisu otak.
Kekurangan B-12 boleh menyebabkan jumlah neurotransmitter menurun menyebabkan anda mudah tertekan.

5) Omega Guard
Omega - mengawal selia fungsi otak, 2/3 otak terdiri daripada lemak. Ia juga meningkatkan fungsi grey matter otak. Grey matter otak ni adalah komponen utama otak yang berfungsi untuk menghantar signal kepada saraf2 yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian kegembiraan.
Analoginya
Bila grey matter banyak, sel2 otak senang berhubung, lalu menyebabkan manusia lebih happyyyyy....
Jadi, kalo korang rasa negaaaaaatif sangat, dan rasa nak bermotivasi dan bersemangat balik.. Korang patut makan set pemikiran positif ni yang terdiri drpd

Esp
Performance drink
Lecithin
Bcompleks
Omega



Hubungi kak sar sekarang untuk order ye!

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.